Συγχαρητήριες ευχές στον Καθηγητή κ. Βασίλειο Κουκουσά, νέο Πρόεδρο του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας (23/7/2020)

 

Συγχαίρω από καρδιάς τον εκλεκτό συνάδελφο του Τμήματος, καθηγητή της Εκκλησιαστικής Ιστορίας κ. Βασίλειο Κουκουσά για τον επάξιο διορισμό του από τους υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων στη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών στη Βενετία!

Ο διορισμός του κ. Κουκουσά στην θέση του Προέδρου του ιστορικού αυτού και πλέον επιφανούς επιστημονικού Iδρύματος της Ελλάδος στο εξωτερικό, συνιστά καταξίωση και εξαίρετη τιμή για τον ίδιο, ταυτοχρόνως δε επιβεβαιώνει με τον πιο περίτρανο τρόπο το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο του επιστημονικού προσωπικού του Τμήματός μας.

Εύχομαι, εκ μέρους όλων των μελών του Τμήματος, στο νέο Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας, υγεία και δύναμη για τα υψηλά καθήκοντα που αναλαμβάνει και τον βεβαιώνω ότι θα είμαστε όλοι στο πλευρό του για την ευδόκιμη εκπλήρωση της αποστολής και του έργου του.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Καθηγητής Συμεών Α. Πασχαλίδης